Gesloten (op afspraak open) | 0252-520503 | Satellietbaan 17F 2181 MG Hillegom
9 juni 2021

Propaan gashaard: genieten van een haard zonder aardgasaansluiting.

propaan-gashaard

Wat is er gezelliger dan ‘s avonds te genieten van een sfeervolle en warme haard? Een haard creëert letterlijk en figuurlijk warmte in huis. Echter is voor een gashaard een aardgasaansluiting nodig. Wat als u deze niet heeft? Of als u naar een aardgasloze woning toe wilt in de toekomst? Dan is een propaan gashaard de ideale oplossing voor een duurzaam én sfeervol huis.


Wat is een propaan gashaard?

Een propaan gashaard of gaskachel, is een haard waarbij het gas door middel van een gasleiding via slim geschakelde gasflessen naar de haard wordt geleid. Op deze manier kunt u genieten van een gashaard zonder dat een aardgas aansluiting nodig is. Op het moment dat de gasflessen leeg zijn, kunnen deze worden omgewisseld voor volle exemplaren. 

Er zijn ook Bio propaan gasflessen te verkrijgen, het gas in deze flessen is op een duurzamere manier gewonnen waarmee er tot 3 keer minder CO2 uitstoot is dan van de standaard propaan gasflessen.


Voordelen propaan haard

Maar waarom zou u kiezen voor propaan? Op de eerste plaats staat dat u dus geen aardgasaansluiting nodig heeft. Met het oog op duurzaamheid is dit natuurlijk goed nieuws. Daarbij is het ook handig, aangezien een nieuwbouw woning niet meer wordt aangesloten op het aardgas net. Een nieuwbouw huis zonder aardgas aansluiting is zeer goed geïsoleerd en bedoelt om zo min mogelijk te hoeven verwarmen, de verwarmingssystemen die worden toegepast hebben niet de capaciteit om snel te verwarmen, om 1 graad temperatuur stijging te kunnen realiseren is minimaal 1 uur of meer tijd nodig.
Een lokale verwarming zoals een propaan gashaard is bedoelt voor de gezelligheid, maar zorgt er tevens voor dat u de kamer snel kan opwarmen, denk aan het koude gevoel als u vanuit de koude buiten naar binnen komt.

De totaal prijs van een propaan gashaard ligt wel hoger, omdat u naast de gasleiding ook flessen met een omschakelsysteem en eventueel een opslag nodig heeft, daarentegen heeft u geen kosten meer aardgas en vastrecht.

Hoe zit het met het onderhoud?

Een propaan haard werkt dus met slim geschakelde gasflessen of cilinders in combinatie met een omschakelsysteem. Of het gaat om flessen of cilinders is afhankelijk van de gewenste inhoud. Wat belangrijk is, is dat de flessen of cilinders buiten worden opgesteld in een goed geventileerde ruimte. Tussentijds kunt u op het omschakelsysteem zien of de flessen vol zijn of dat de reserve flessen zijn aangebroken. Mocht dit laatste het geval zijn, dan kunt u de lege flessen omruilen voor volle exemplaren. Dit is mogelijk bij diverse verkooppunten.


Propaan gashaard kopen bij Walo Haarden & Kachels

Heeft u interesse in een propaan gashaard? Dan adviseren wij u graag over het juiste model in uw situatie. Bel of mail ons gerust om een afspraak te maken in onze showroom in Hillegom (omgeving Amsterdam).

Heeft u al een gashaard van ons en wilt u overstappen op propaan? Dan hoeft u niet altijd een nieuwe haard aan te schaffen. Bijna al onze gashaarden zijn ook geschikt voor het gebruik van propaan.

 

propaan haarden