Wij zijn open van 11:00 tot 17:00 | 0252-520503 | Satellietbaan 17F 2181 MG Hillegom
9 september 2020

Een woning zonder aardgas? Deze haarden kunnen in een gasvrij huis!.

Kalfire e-one inbouwhaard

Heeft uw woning geen aardgasaansluiting of wilt u minder gas gebruiken in uw woning, maar wél een haard in huis hebben? Tegenwoordig zijn er verschillende duurzame alternatieven voor de gashaard. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische kachel of een haard op bio-ethanol. In deze Tip van Jan leest u alles over de duurzame en innovatieve alternatieven voor een gaskachel!

 

Welke haard is geschikt voor een gasloze woning?

Als onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van de overheid moeten alle huizen in 2050 gasvrij zijn. Om deze reden hebben bijna alle nieuwbouwhuizen geen gasaansluiting, maar ook bestaande woningen moeten de overstap naar groene energie gaan maken. Om uw huis te verwarmen zonder gas zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Wij hebben de drie populairste gasloze haarden hieronder voor u op een rij gezet.

 

1. De elektrische haard

Veel moderne huizen zijn uitgerust met een elektrische haard. Dat de elektrische haard snel aan populariteit heeft gewonnen is niet gek, deze veilige en onderhoudsvriendelijke warmtebron biedt namelijk verschillende voordelen:

  • Voorop staat dat de elektrische haard milieuvriendelijk is, doordat er geen warmtebron zoals hout of gas voor nodig is en er geen schadelijke stoffen vrijkomen. Uw elektrische haard kan branden op duurzaam opgewekte energie;

  • Elektrische haarden zijn snel aan te sluiten en er hoeft geen rookkanaal aangelegd te worden;

  • Waar u de houtkachel zelf constant in de gaten moet houden, is de elektrische kachel gebruiksvriendelijker. Met slechts een druk op de knop bepaalt u de hoogte van de vlammen, de kleur van de vlammen, het omgevingslicht en zelfs het geluid!

Lees meer over waarom een elektrische haard een goede keuze kan zijn voor uw woning.

 

2. Waterdamp sfeerhaard voor realistisch vuur

Wilt u het elektrisch vuur nog realistischer? Innovatieve waterdamp sfeerhaarden creëren een mist effect door water te verdampen en daar licht op te schijnen, met een realistisch vuurbeeld als resultaat. A-Fire water haarden kunnen aangesloten worden op ‘slimme woning’-applicaties en zijn te besturen met uw smartphone. Zo kunt u vanaf uw telefoon de hoogte en de snelheid van de vlammen aanpassen. Naast de natuurlijke kleur, kunnen de haarden in nog 15 andere kleuren branden voor een echte blikvanger. De haarden hebben een waterreservoir, maar kunnen ook aangesloten worden op het waterleidingnet in uw woning. Zo heeft u er ook nog eens geen omkijken naar!

 

3. Creëer sfeer met een kleine bio-ethanol haard

Voor de kleinere ruimtes is een bio-ethanol haard erg geschikt! Deze kleine haarden branden op bio-ethanol, een volledig biologische brandstof, waarbij geen schadelijke stoffen vrijkomen. Het vuur in deze haarden blijft laag en klein, wat het perfect maakt als sfeerelement voor bijvoorbeeld een zithoek of voor kleinere appartementen. Aangezien de haarden niet aangesloten te worden op het gasnet, het waterleidingnet of uw elektriciteitsnetwerk, zijn de haarden snel en eenvoudig te installeren.

 

 

Een aardgasvrije haard in uw woning

Bent u ook zo enthousiast over een gasvrije haard in huis? Bij Walo Haarden & Kachels vindt u een ruime keuze in verschillende soorten, maten en modellen haarden. Wij gaan graag met u in gesprek over uw wensen voor een haard of kachel en de mogelijkheden voor uw woning. Neem contact met ons op en maak een afspraak voor uw eigen op maat gemaakte haard zonder gas.