Wij zijn open van 11:00 tot 17:00 | 0252-520503 | Satellietbaan 17F 2181 MG Hillegom
21 juli 2020

Kies voor een haard of kachel als middelpunt van uw nieuwbouwhuis.

Kies voor een haard of kachel als middelpunt van uw nieuwbouwhuis

Heeft u onlangs een prachtige nieuwbouwwoning aan mogen schaffen en overweegt u om een haard of kachel te plaatsen in de woning? Wat ons betreft is dit geen moeilijke keuze. Een haard of kachel is de perfecte toevoeging die van uw nieuwe huis een sfeervol en warm geheel kan maken. Gaat u voor een haard die meer als stijlelement dient of gaat ie toch voor de kachel die voorziet als warmtebron? Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, een ding is zeker. Uw woonkamer is een eyecatcher rijker en u kunt genieten van gezellige avonden bij het haardvuur! 

 

Voordelen van een haard of kachel in de woning

De voornaamste reden om een haard of kachel te plaatsen in een woning blijft 'gezelligheid'. Haarden en kachels worden nou eenmaal geassocieerd met een knus avondje bij het haardvuur. Deze associering klopt ook precies. Op een gure dag thuiskomen, de kachel ontsteken en vervolgens opwarmen onder het genot van een glaasje wijn. Gezelliger kan het niet wat ons betreft. Toch zijn er nog meerdere voordelen te benoemen wan een haard of kachel in uw nieuwe woning:

  1. Een kachel als extra warmtebron: nieuwbouwwoningen zijn veelal enkel voorzien van vloerverwarming. In een grote woonkamer kan dit echter onvoldoende warmte bieden. Een kachel houdt de ruimte op de gewenste temperatuur. 
  2. Energiekosten besparen met een kachel: met een houtkachel of gaskachel bespaar je energiekosten. Met wat houtblokken in de kachel is de woning binnen no-time warm. 
  3. Een sfeervol element: in nieuwbouwwoningen ontbreekt vaak een sfeervol element dat karakter geeft aan de ruimte. Een haard of kachel dient perfect als dit onmisbare element. 
  4. Waardevermeerdering voor uw woning: een haard of kachel vermeerdert de waarde van uw woning wanneer u deze op den duur weer wilt verkopen. Dit helpt toekomstige bewoners namelijk te visualiseren hoe een gezellige avond voor de haard of kachel eruit kan zien.

 

Welke haarden en kachels zijn geschikt als warmtebron voor een nieuwbouwwoning? 

Een veelgehoorde aanname is dat een haard of kachel niet geschikt is voor een (gasloze) nieuwbouwwoning, maar niets is minder waar. Er zijn vele verschillende soorten haarden en kachels, dus er is altijd een die bij uw wensen en woning past. Of de haard of kachel geschikt is voor de woning is echter wel afhankelijk van de keuzes die gemaakt zijn in de ontwerpfase van het huis. Is de bouw nog niet begonnen? Dan heeft u vrij spel bij het kiezen van de kachel. U kunt dan nog een schoorsteenpijp mee laten nemen in de bouw waardoor u kunt kiezen voor een open haard op hout. Gaat uw voorkeur uit naar een gashaard? Houdt er dan rekening mee dat er een gasleiding moet komen en laat deze duidelijk aanduiden op de bouwplannen. 

Naast de benodigde voorzieningen voor het inbouwen van een haard of kachel op gas of hout, is het vermogen een belangrijke factor. Het benodigde vermogen van de warmtebron is afhankelijk van de oppervlakte van de kamer. Het komt vaak voor dat huiseigenaren kiezen voor een te hoog vermogen en daardoor maar kort of op een lage stand kunnen stoken. Dit is zonde aangezien de kamer dan snel erg warm wordt en er kort van de sfeervolle vlammen kan worden genoten. Daarnaast is het ook niet goed voor de haard of kachel, de portemonnee en het milieu. Maak een afspraak in onze showroom en laat je door ons adviseren over het benodigde vermogen. 

 

Een haard als stijlelement in uw nieuwe interieur

Wilt u geen haard of kachel als warmtebron, maar als stijlelement? Dan is ons assortiment elektrische en bio-ethanol haarden de juiste keuze voor u. Deze haarden hebben geen afvoerkanalen nodig en hier hoeft dan ook geen rekening mee worden gehouden tijdens de bouw. Naast dat deze haarden eenvoudig te installeren zijn, kunnen ze ook eenvoudig worden bediend met een afstandsbediening. De vlammen zijn dus compleet naar eigen wens in te stellen en zorgen voor de gewenste sfeer. Ondanks dat de elektrische en bio-ethanol haarden dienen als stijlelement doet het realistische vuurbeeld niet onder dan die van de hout- of gaskachel. Ga voor een van onze stijlvolle haarden als eyecatcher in uw nieuwbouwwoning.

 

Haarden en kachels kopen voor uw nieuwbouwwoning

De nieuwbouwprojecten in en rondom onze showroom in Hillegom worden de grond uitgestampt. Heeft u onlangs een nieuwbouwwoning gekocht in Hoofddorp, Noordwijk, Rijnsburg, Sassenheim, Roelofarendsveen, Lisse of in de verdere omgeving van Hillegom? Wij, van Walo Haarden & Kachels, bekijken graag de mogelijke haarden en kachels voor uw woning. Wij zorgen ervoor dat u een haard of kachel vindt die bij uw wensen past. Bekijk hier ons assortiment, enkele voorbeelden van onze pas opgeleverde werken of maak een afspraak om onze goedgevulde showroom te bezoeken.