Wij zijn open van 11:00 tot 17:00 | 0252-520503 | Satellietbaan 17F 2181 MG Hillegom
7 mei 2020

6 redenen waarom een elektrische haard een goede keuze is.

Elektrische haard Kalfire E-One 100

Welke kachel of haard u kiest is compleet afhankelijk van de wensen die u heeft. Elke variant heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo zullen sommige huiseigenaren verkocht zijn aan het knisperende geluid van een houtkachel en anderen aan het gemak van een gashaard. Echter zien wij een andere populaire speler op de markt; de elektrische haard. Deze haard doet zeker niet onder qua sfeer en is compleet aan te passen aan uw eigen voorkeuren. Twijfelt u of een elektrische haard de juiste keuze is voor uw huis? Lees onderstaande zes voordelen en maak aan de hand daarvan gemakkelijk uw keuze.  

 

1. Vriendelijk voor het milieu

Het voornaamste voordeel van een elektrische haard is de duurzaamheid. Doordat er geen warmtebron zoals houtblokken of gas benodigd is, komen er ook geen schadelijke stoffen vrij. Vriendelijk voor het milieu, voor je buren en voor je eigen gezondheid.

 

2. Gemakkelijk en snel aan te sluiten

Een elektrische haard is binnen enkele seconden aangesloten; het enige dat u hoeft te doen is de stekker in het stopcontact te steken. De haard heeft geen schoorsteen of rookkanaal nodig en op elke plek geïnstalleerd worden. Hierdoor is het ook gemakkelijk om de haard te verplaatsen, bijvoorbeeld tijdens de wisseling van de seizoenen.

 

3. De juiste sfeer door een realistisch vuurbeeld

Tegenwoordig is sfeer de voornaamste reden om een haard of kachel aan te schaffen. Door het realistische vuurbeeld is de elektrische variant uitermate geschikt voor een knus avondje voor de open haard en is het behaaglijke gevoel net zo sterk als bij een echt haardvuur.

 

4. Eenvoudig in gebruik

Elekrische kachels zijn middels een afstandsbediening gemakkelijk te bedienen en wordt het haardvuur gelijk aangepast naar uw wensen. Naast de hoogte en kleur van de vlammen bepaalt u ook helemaal zelf het geluid en het omgevingslicht. Een gepersonaliseerde ervaring is dus makkelijk en snel geregeld!

 

5. Veilig voor het hele gezin

Vanzelfsprekend is het vuur in de elektrische haard niet echt. Hierdoor is veiligheid in uw woning altijd gegarandeerd. Loslopende kinderen en huisdieren kunnen zich vrij in het huis bewegen zonder zich te branden. Doordat er geen rondspringende vonken aanwezig zijn, kunt u veilig de deur achter u dicht trekken zonder bang te zijn voor brand. Ook hoeft u niet bang te zijn voor koolmonoxidevergiftiging of andere schadelijke stoffen. Wel zo’n prettig gevoel.

 

6. Energiezuinig en onderhoudsvriendelijk  

Een groot voordeel van een elektrische haard zijn de lage verbruikskosten. Wanneer de elektrische haard geen warmte-element bevat zullen de kosten op slecht een paar cent per uur uitkomen. De haard hoef je daarnaast niet van binnen schoon te maken of enige onderhoud aan te verrichten. Een lange levensduur gegarandeerd!

 

Onze nieuwste aanwinst: Kalfire E-One 100

Enthousiast geworden over een elektrische haard? De nieuwe Kalfire E-One 100 (verkrijgbaar vanaf juni 2020) biedt u alle voordelen die u mag verwachten van een elektrische haard. Deze designhaard past in ieder interieur dankzij het simplistische design en de veelzijdigheid om de haard zowel in te bouwen als vrijstaand te plaatsen. 

 

Bij Walo Haarden & Kachels beschikken wij over uitgebreide kennis op het gebied van elektrische haarden. Wilt u meer weten over de aanschaf en plaatsing van een elektrische haard? Neem gerust contact op met ons, wij helpen u graag verder!