Wij zijn open van 11:00 tot 17:00 | 0252-520503 | Satellietbaan 17F 2181 MG Hillegom
25 februari 2020

De voordelen van een bio-ethanol haard.

haard op bio-ethanol

Is een open haard, kachel of gashaard niet mogelijk in uw huis omdat u geen schoorsteen of ander rookkanaal heeft? Maar wilt u toch genieten van de sfeer die een haard afgeeft? Kies dan voor een haard op bio-ethanol. Een bio-ethanol haard bestaat doorgaans een metalen behuizing waar de dunne brandbare stof bio-ethanol in wordt gegoten. Deze veelzijdige haard is geschikt voor uw gehele huis doordat er geen schouw benodigd is. Zo zijn ze verkrijgbaar als tafelhaard, wandhaard en als buitenhaarden.

Maar hoe werkt een bio-ethanol haard en welke voordelen brengt deze soort haard met zich mee? U leest het in de Tip van Jan van deze maand. 

 

Hoe werkt een bio-ethanol haard? 

De brandstof bio-ethanol is volledig biologisch en wordt gemaakt van tarwe, suikerbieten, rogge en maïs. Wie denkt dat deze brandstof schadelijk en duur is heeft het mis. Bij het verbranden komt alleen waterdamp en niet schadelijke CO2 vrij. Daarnaast is de brandstof relatief goedkoop en ben je ongeveer 1,5 euro voor een avondje stoken kwijt. 

Wanneer deze licht ontvlambare brandstof wordt ontstoken ontstaan er sierlijke vlammen. Dit ontsteken geschiedt gemakkelijk door de vloeistof in het ervoor bestemde reservoir te gieten. Wees hierbij wel goed op de hoogte van de gebruiks- en veiligheidsvoorschriften die bij de haard worden geleverd. Belangrijk hierbij is dat de brandstof in een onbrandbare ruimte moet zitten volgens de standaard bouwschriften. Ondanks deze veiligheidsvoorschrift is een bio-ethanol haard erg veilig en gemakkelijk in gebruik. 

 

Voordelen van een bio-ethanol haard

Zoals hierboven beschreven werkt een bio-ethanol haard op een biologische brandstof en is daarmee de uitstoot niet schadelijk. Naast de milieuvriendelijke aspecten zijn er nog vele andere voordelen te benoemen voor het plaatsen van een bio-ethanol haard in uw huis of tuin. De voornaamste zijn: 

  • Geen afvoerkanaal voor de rookgassen benodigd.
  • Eenvoudig en zelf te installeren. Natuurlijk kunnen wij de haard ook bij u komen installeren. 
  • De vlammen kunnen op afstand ontstoken of gedoofd worden. 
  • Onze kwalitatieve bio-ethanol haarden zijn 100% veilig en geurloos. 
  • Verkrijgbaar als tafelhaard, wandhaard en buitenhaard.
  • Bij verbranding van de stof komt er geen roet of stank vrij. 
  • Het zijn ware eyecatchers door het ruime aanbod aan maten en stijlen. 

 

Een haard op bio-ethanol is een uitstekende keuze

Dankzij de milieuvriendelijkheid, praktische voordelen en vele toepassingen is het aanschaffen een haard op bio-ethanol een goede keuze. Om deze reden vindt u deze haarden in het uitgebreide assortiment van Walo Haarden & Kachels. Naast onze standaard bio-ethanol haarden leveren wij ook op maat gemaakte oplossingen. Neem contact met ons op en samen zullen wij naar de mogelijkheden kijken. Of kom langs in onze showroom te Hillegom