De houthaard die milieuwinst oplevert

31-03-2012

De ‘groene’ houthaard Energa van Barbas is door de Nederlandse overheid geplaatst op de Milieulijst van milieuvriendelijke producten. Een houthaard die niet alleen schoon brandt, maar zelfs milieuwinst oplevert, is een revolutionaire ontwikkeling in de haardenmarkt. Iets dat nu ook door de overheid erkend wordt door de Energa toe te voegen aan de Milieulijst van Agentschap NL. Op deze lijst staan circa 360 milieuvriendelijke producten die in aanmerking komen voor MIA (Milieu Investeringsaftrek) en/of Vamil (Vrije Afschrijving Milieu Investeringen). De Energa is de enige houthaard in deze lijst.

Voor de bewuste, kritische consument die belang hecht aan het milieu en aan duurzaamheid, is er nu dus een moderne houthaard die mág.

Keramisch fijnstoffilter
De Energa van Barbas staat op de Milieulijst vanwege de efficiënte en schone verbranding. Dit komt door het schuimkeramisch filter van de Energa, waarmee de uitstoot van fijnstof en CO2 tot ver onder de (toekomstige) norm wordt gereduceerd. Tel daarbij het hoge systeemrendement van de Energa op van maar liefst 84% en het zal duidelijk zijn: de Energa van Barbas is een van de groenste en schoonste houthaarden ooit. Het onderhoudsvrije keramisch filter is een eigen ontwikkeling van Interfocos, producent van de merken Barbas (houthaarden) en Bellfires (gashaarden).

Bron:Bouw & Wonen